woensdag 1 september 2010

Spoorloketten blijven minder lang open

De NMBS sluit in een dertigtal stations de loketten 's namiddags. In een hele reeks andere stations zijn de loketten één of twee uur minder open. De NMBS spreekt van een harmonisering, aan vakbondszijde gaat het over een sluipende sanering, zo staat in de Coreliokranten.
De verandering van de openingsuren is al enkele maanden in alle discretie bezig, maar vanaf 1 september zou ze helemaal voltooid moeten zijn, zegt NMBS-woordvoerder Jochem Goovaerts in de kranten. Vroeger bestond een wirwar aan openingsuren. Voortaan kennen stations met loketten, op enkele uitzonderingen na, maar drie soorten openingsuren meer.

"Mensen elders inzetten"
"Dit is geen besparingsoperatie, enkel een harmonisering van de openingsuren", aldus de NMBS. "Het heeft geen zin om 's namiddags of 's avonds laat een loket open te houden waar nauwelijks iemand iets komt kopen. Wij zetten die mensen daarna gewoon elders in."

Jos Digneffe van ACOD-spoor spreekt van een sluipende sanering die nooit met de vakbonden doorgepraat is. "Ze doen dat beetje per beetje. Als in een bepaald station iemand met pensioen gaat, vervangen ze die niet, maar verminderen ze de openingsuren van de loketten. Door dat zo sluipend te doen, vermijden ze dat er grote algemene protestacties komen."

Bron: HLN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten