vrijdag 17 september 2010

Extra koffietreinen tussen Antwerpen en Zeebrugge

Inter Ferry Boats, een dochtermaatschappij van de NMBS, gaat extra treinen laten rijden tussen de havens van Antwerpen en Zeebrugge. Het bedrijf heeft namelijk de koffiehandelaar Efico aangetrokken als nieuwe klant.

De ongemalen koffiebonen komen aan in Antwerpen en worden via een extra spoorverbinding door IFB rechtstreeks naar het nieuwe distributiecentrum Seabridge van Efico, een van de grootste koffiehandelaren in Europa, in Zeebrugge gebracht.

De verhandelaar van 'groene' koffie kiest voor spoorvervoer omdat het ecologischer is en sneller gaat dan via de weg.
Uitbreiding

Ook op andere lijnen zorgt Inter Ferry Boats voor uitbreiding. De frequentie van de treinen naar Oradea werd begin september opgevoerd van drie naar vier keer per week. De trein stopt ook in Sopron (Hongarije). Door de aansluiting op het spoornetwerk van ICF kunnen daar eenheden op- en afgekoppeld worden voor Wenen, Bratislava en Boedapest.
Rotterdam

Voorts is het aantal wekelijkse treinen naar en van Rotterdam van twee naar drie verhoogd. De Antwerpen – Rotterdam-trein vertrekt vanuit Antwerpen op maandag, woensdag, vrijdag en vanuit Rotterdam op maandag, dinsdag en donderdag.

Bron: HBVL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten