donderdag 9 september 2010

NMBS verlaagt toeslag internationale dagreizen na kritiek

De NMBS verlaagt na heel wat kritiek van reizigers de in augustus ingevoerde toeslag van 7 euro voor klassieke internationale dagreizen naar 3,5 euro. Voor hst-treinreizen (Thalys, Eurostar, ...) blijft de toeslag van 7 euro dossierkosten behouden. Dat heeft de spoorwegmaatschappij dinsdag gemeld.

'Vanaf donderdag 9 september zal de dossierkost niet langer 7 euro, maar nog slechts 3,5 euro bedragen voor de dossiers die betrekking hebben op reizen met klassieke internationale dagtreinen', luidt het.

De NMBS herinnert eraan dat de toeslag niet geldt voor minder mobiele reizigers en ook niet voor internationale treinreizen naar het eerste station voorbij de grens (het zogenaamde grensoverschrijdende verkeer).

De toeslag is van toepassing per dossier, en niet per ticket.

De maatregel kreeg sinds de invoering eind augustus ook al heel wat kritiek van de vakbonden bij de spoorwegmaatschappij. Die voerden al actie in enkele Brusselse stations, uit vrees dat er als gevolg van de dossierkosten op termijn jobs zouden verdwijnen aan de internationale loketten.

Bron: De tijd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten