maandag 30 augustus 2010

Weer slaaptreinen naar skigebieden en autotreinen naar zuiden

Wie vanuit België op skivakantie wil, kan van december dit jaar tot april 2011 met de nachttrein van European RailRoad Services Company (ERRSC) naar de skibestemmingen in Oostenrijk en de Franse Alpen sporen, zo heeft ERRSC vandaag aangekondigd. Dit jonge privébedrijf legt vanaf de zomer 2011 ook autotreinen naar Zuid-Frankrijk en Italië in.

Belangrijkste gebieden
De treinen, Rail2Snow en Rail2Sun, zullen allebei vanuit het station in Oostende vertrekken en via Brussel Zuid rijden. De sneeuwtreinen sporen naar de Savoie (France Alp'Express) en naar Tirol (See Express) en doen daarbij de belangrijkste wintersportstations aan. De Rail2Sun-autotreinen zullen enerzijds naar Avignon rijden en anderzijds naar Venetië en Bologna via Innsbruck en Bolzano.

Armband
De reizen kunnen vanaf oktober via het reisagentschap of bij ERRC geboekt worden. De reiziger krijgt geen ticket maar een elektronische armband wanneer hij op de trein stapt. Op de armband staan naam, rijtuignummer, compartiment en plaats vermeld. De treinen hebben 'ligrijtuigen' in tweede klasse voor maximaal zes mensen, 'slaaprijtuigen' voor maximaal drie personen in eerste klasse, en ook een restauratierijtuig en een discobarrijtuig. Het ontbijt is in de prijs inbegrepen en in elk rijtuig staat een steward ter beschikking van de reizigers.

De trein kan ook voor privéaangelegenheden zoals bedrijfsfeesten, rondritten, verjaardagsparty's en dergelijke gereserveerd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten