vrijdag 3 september 2010

Spoorarbeiders stelen 500 kilo koperafval bij Infrabel

Twee spoorarbeiders die bij Infrabel, de infrastructuurbeheerder van de Belgische spoorwegen, 500 kilogram koperafval verdonkermaanden, hebben zich voor de Brusselse correctionele rechtbank moeten verantwoorden. Omdat de twee van bij het begin hun fout toegaven en bereid waren de schade te vergoeden, kan het parket zich verzoenen met een opschorting.
Rudy P. (46) en Peter H. (36) waren allebei via een onderaannemer aan de slag bij Infrabel en moesten regelmatig oude bovenleidingen van treinsporen verwijderen. In maart 2007 kreeg Rudy P. het idee om een deel van die oude koperen kabels achter te houden en te verkopen aan een ijzerhandelaar. Samen met Peter H. laadde hij een dienstvoertuig van Infrabel vol met 500 kilo koperafval en reed ermee naar een ijzerhandelaar in Merelbeke. Die betaalde 4 euro per kilo voor het koper.

Helaas voor beide mannen kwam Infrabel het handeltje op het spoor en diende het bedrijf klacht in. P. en H. bekenden de feiten en waren bereid de schade te vergoeden. Er werd zelfs een strafbemiddeling opgestart maar die kende geen succes. Volgens de advocaten van beide verdachten weigerde Infrabel mee te werken omdat het een voorbeeld wou stellen.

De verdediging van de twee beklaagden vroeg om een opschorting, iets waar het parket mee akkoord kon gaan. De uitspraak valt op 14 september.

Bron: HLN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten