donderdag 9 september 2010

Go-Mobile moet reizigers in realtime informeren over verkeerssituatie

Syntigo, ICT service provider en dochteronderneming van de NMBS holding, en Be-Mobile, bekend onder de merknaam Touring Mobilis, hebben gisteren Go-Mobile gelanceerd, een bedrijf dat instaat voor de ontwikkeling van een nieuw en multimodaal ICT-platform dat reizigers in België informatie en diensten aanbiedt in realtime. Dat is vandaag bekendgemaakt.
Behalve up-to-date informatie over de toestand op de weg geeft deze oplossing ook informatie over het openbaar vervoer (dienstregeling, vertragingen) en andere diensten zoals parkeermogelijkheden en autodelen.

Zo kunnen reizigers bijvoorbeeld een route samenstellen met verschillende transportmiddelen en deze vervolgens aanpassen aan de reële situatie. Ze kunnen ook op basis van de ecologische voetafdruk kiezen voor de meest 'groene' verplaatsingen of vooraf parkeerplaatsen reserveren. Het aanbod wordt later nog verder uitgebreid.

Go-Mobile zal zich in eerste instantie richten tot bedrijven en administraties die hun abonnees, werknemers of gebruikers willen informeren over de reële mobiliteitstoestand in België. Potentiële klanten zijn media, vervoersmaatschappijen, steden en gemeenten, fabrikanten van gps-systemen.

"Ons uitgangspunt is een bijzonder verontrustende vaststelling", zegt Jim Van den Rijse, CEO van Go-Mobile: "De Belgische wegen bereiken stilaan het verzadigingspunt. De files worden almaar langer en de kostprijs ervan blijft stijgen, zowel voor bedrijven als voor de overheid. Er zijn geen alternatieve routes meer. Het openbaar vervoer speelt dan ook een cruciale rol in de mobiliteit van morgen. Met deze service willen we de reizigers voor, tijdens en na hun verplaatsing informeren zodat ze op elk moment kunnen opteren voor de beste oplossing, zowel wat betreft de route als het vervoermiddel."

Bron: HLN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten