maandag 16 augustus 2010

7 euro extra voor internationaal treinticket aan loket

Wie vanaf 23 augustus een ticket voor een internationale treinreis wil kopen aan het loket moet daar zeven euro extra voor neertellen. Op die manier wil de NMBS de mensen de bestelling via het internet laten doen. Dat kost niets extra.


De NMBS zegt dat de extra inkomsten nodig zijn om haar dienstverlening te verbeteren. Zo zegt de maatschappij dat de klant dankzij een nieuwe telefooncentrale sinds eind vorig jaar sneller wordt geholpen in het Contact Center. Voorts worden de verkoopruimtes in de stations van Brussel-Zuid, Antwerpen-Centraal en Luik-Guillemins vernieuwd.

De reizigersvereniging TreinTramBus is niet te spreken over deze beslissing. Boeken via het internet is niet voor iedereen haalbaar. En wie zowel voor België als voor Nederland een kortingkaart heeft, is eraan voor de moeite want het systeem slaagt er niet in beide kortingen te combineren. En ook wie gratis spoort tot aan de grens – bijvoorbeeld voor medewerkers van de Post – is dit geen oplossing. Zij kunnen hun tickets voor het buitenland niet via het internet kopen.

Bron:HBVL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten