vrijdag 27 augustus 2010

NMBS onderzoekt lokettoeslag voor tickets binnenlands verkeer

De voorbije dagen is er veel protest ontstaan tegen de extra toeslag die de NMBS vraagt voor internationale tickets die aan het loket worden gekocht. Maar nu zou de spoorwegmaatschappij ook denken aan een prijsverhoging voor binnenlandse vervoersbewijzen die reizigers in een station kopen. De vakbonden zijn niet te spreken over de studie.


Sedert maandag moeten mensen die een ticket kopen voor een treinrit van of naar het buitenland 7 euro extra betalen als ze dat niet via internet doen. Bedienden van de internationale loketten hebben de afgelopen dagen acties ondernomen en zelfs het werk neergelegd uit protest tegen die nieuwe maatregel. Zij vrezen dat de de NMBS zo wil besparen op hun banen.

De bonden vragen dat de maatregel wordt ingetrokken, maar de directie gaat voorlopig enkel akkoord met een werkgroep om alternatieven te zoeken om het verlies in de distributie van 7 miljoen euro weg te werken. De vakbonden hebben daarom nieuwe acties gepland vanaf 6 september. "En er is veel sympathie van het binnenlands verkeer", waarschuwt ACOD-vakbondsman Jos Digneffe.

Volgens de vakbondsman onderzoekt de NMBS immers de mogelijkheid om tickets aan de loketten 50 tot 75 eurocent duurder te maken dan aan de automaten of de onlineverkoop. De directie zelf beweert dat er "geen project in die aard" voorligt en dat er "geen beslissing is genomen".

Bron:HBVL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten