donderdag 19 augustus 2010

Infrabel neemt deel aan de Openbedrijvendag

Infrabel besliste dit jaar om deel te nemen aan de Open Bedrijvendag op zondag 3 oktober 2010. Niet minder dan 16 locaties zullen op die dag uitzonderlijk opengesteld worden voor het publiek! Kom ons bezoeken en kom alles te weten over de dagelijkse coördinatie van het treinverkeer en de informatie naar de reizigers toe.
Voor meer informatie, houd de website http://www.openbedrijvendag.be

Veilig verkeer: onze prioriteit

De veiligheid en de regeling van het spoorverkeer worden in grote mate gewaarborgd door het personeel van Infrabel. Zo wordt al het treinverkeer op het Belgische spoor (zowel van reizigers als goederen) 7 dagen per week, 24 uur per dag bewaakt. Met name dankzij de signalisatiesystemen langs de sporen worden alle treinbestuurders voortdurend op de hoogte gehouden van het verloop van hun route.

In België verlopen de regeling en de coördinatie van het spoorverkeer op 2 niveaus:

- Traffic Control is het eigenlijke zenuwcentrum waar, net als in een controletoren, het volledige Belgische spoorverkeer op informaticaschermen wordt gevolgd. Traffic Control bedient geen wissels of seinen, maar staat in voor de coördinatie tussen de verschillende elementen van het systeem. Het is hier dat bij incidenten of ongevallen het interne urgentieplan in werking wordt gezet en alle beslissingen worden genomen om de situatie te coördineren en regelen.

- de seinhuizen zorgen voor het lokale beheer van seinen en wissels, en werken nauw samen met Traffic Control. Door een precieze bediening van de wissels en seinen waarborgen de seinhuizen de veiligheid van de reisroutes die door de treinen worden gevolgd. Dankzij op de sporen geplaatste detectiesystemen kennen de seinhuizen op elk moment de positie van de treinen.

In 2005 lanceerde Infrabel een ambitieus programma gericht op de concentratie van de seinhuizen (er zijn er momenteel 267). Het uiteindelijke doel: tegen 2014 komen tot 31 ultramoderne seinhuizen die in samenwerking met de Traffic Control instaan voor het volledige beheer van het Belgische spoorverkeer en zo van ons land een pionier in Europa maken. Deze modernisering van onze beheerapparatuur zal de veiligheid op ons net nog verbeteren en zal bovendien de werkomstandigheden zeker ten goede komen.
Boeiende beroepen: tot uw dienst

De spoorwegtechnologie evolueert voortdurend. Om deze evolutie op de voet te blijven volgen en de kwaliteit van zijn diensten onafgebroken te verbeteren, investeert Infrabel massaal in de opleiding, ontwikkeling en begeleiding van al zijn medewerkers. Dankzij een lange en rijke bedrijfscultuur die gebaseerd is op respect, dialoog en een proactieve benadering van verandering kunnen we vandaag bouwen aan het spoor van morgen.
Breng een bezoek aan onze taallabo's of seinhuizen, of sla gewoon een praatje met een van onze medewerkers en maak zo kennis met de mensen die elke dag hun uiterste best doen om u zo goed mogelijk te bedienen en informeren, en die ervoor zorgen dat u bij ons in alle veiligheid reist.
Welkom thuis!

Bron: Infrabel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten