dinsdag 23 november 2010

Red de 6003 van de sloop !!!!

In "Op De Baan" heeft het TSP zijn intentie bekendgemaakt om de 6003 te slopen binnen afzienbare tijd. Het TSP heeft in deze moeilijke tijden de financiële middelen noch het werkvolk om de 6003 te restaureren en te bewaren voor ons nageslacht.
De 6003 is in tegenstelling tot het meeste bewaard ex-NMBS materieel de laatst overgeblevene van zijn soort (prototype reeks 60).

Enkele spoorwegliefhebbers hebben de handen in elkaar geslagen en hebben financiële middelen en onderdak gezocht om deze unieke locomotief te redden van de sloop!!
Helaas heeft het TSP weinig zin om met deze mensen te onderhandelen om de locomotief te verkopen.

Daarom hebben we iedereen zijn hulp nodig !!!!

Stuur een e-mail naar PFTTSP [@] gmail.com met de vraag om de sloop van dit uniek stuk erfgoed uit te stellen. En te onderhandelen met deze spoorwegliefhebbers zodat deze locomotief toch nog bewaard en gerestaureerd kan worden.

Want hoewel de foto's op het eerste zicht iets anders laten uitschijnen, kan deze locomotief gerust nog als statisch monument worden opgeknapt dankzij wisselstukken afkomstig van oude 51'ers die nog talrijk aanwezig zijn tesamen met draaistellen die nog aanwezig zijn op de terreinen van het TSP!

1 opmerking:

  1. Dat zou wel erg treurig zijn, als de laatste
    voorserie reeks 60 zo zou verdwijnen...

    Ik hoop dat de actie voldoende effect zal hebben en dat de loc weer op de rails komt...

    BeantwoordenVerwijderen