dinsdag 9 november 2010

Nieuwe stakingsaanzegging voor 23 november

Het Autonoom Syndicaat voor Treinbestuurders (ASTB) heeft een nieuwe stakingsaanzegging ingediend. Op 23 november worden mogelijk opnieuw sporen geblokkeerd. Dat meldt het Syndicaat dinsdag in een mededeling.

"De directie van de NMBS heeft blijkbaar de boodschap niet begrepen die de treinbestuurders uitstuurden op 19 oktober, toen ze de sporen in Brussel-Zuid blokkeerden", concludeert het ASTB. "We hadden gehoopt op een sterk signaal, maar krijgen enkel stilte en onverschilligheid. Deze houding is ontoelaatbaar." Daarom heeft het Syndicaat een stakingsaanzegging ingediend voor 22 november om 22 uur tot 24 november om 6 uur. Op 23 november willen ze de sporen blokkeren van 15 uur tot 17 uur, al is nog niet duidelijk waar. Het ASTB eist een betere veiligheid op het spoornet, in het bijzonder door de invoering van het Europese veiligheidssysteem ETCS in plaats van het huidige TBL1+. Ze vragen ook betere werkomstandigheden.

Bron: Metrotime

2 opmerkingen:

  1. Als gepensioneerden hebben wij een reis naar Londen gepland op 23 november 2010. Onze treintickets (Mechelen - Brussel Zuid - London St Pancras h/t ) en ons hotel ( 5 nachten) en ook nog een travelcard ( gedateerd) zijn reeds betaald : € 1042.
    Wie betaalt ????

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dikke egoïsten!!!

    Moet ik weer zien hoe ik op mijn werk geraak...

    Ik kan er GEEN begrip meer voor opbrengen!!! Er wordt versneld werk gemaakt van de invoering van TBL1+ welkcompatibel zal zijn om nadien aangepast te worden...
    Een beetje geduld mag wel...

    Ontslagen die paljaskes!!!

    Een gemakkelijke manier om een extra dag verlof te krijgen op de rug van de treinreiziger!

    BeantwoordenVerwijderen