zaterdag 22 mei 2010

Overbrenging CRB DE 6308 Cottbus

Vrijdagavond 21 mei - Vise: Transport Crossrail DE 6308 richting Aken.

De DE 6308 stond al een hele poos opgesteld in Vise-Bas. Een tweetal maanden geleden raakte deze loc betrokken bij een treinongeval te Glons. Deze zware diesel reed achteraan in op een stilstaande trein. Door op het laatste moment nog een noodremming uit te voeren bleef de schade min of meer beperkt (het volledige verslag van 4 maart kan u eveneens terugvinden op onze website, zie rechterkolom). Het werd dus hoogtijd dat deze loc versleept zou worden voor herstellingen. Een loc van hetzelfde type stootte de DE 6308 richting Vise-Haut. Daarna zou de defecte loc getrokken worden tot Aken, van daar uit ging de reis verder naar Cottbus.

Tekst en uitleg krijgt U bij onderstaande foto's.

Vise
21 mei 2010


DE 6306 duwt de 6308 richting Vise-Haut.
Zie vooraan de verhakkelde loc die achteraan inreedt op een stilstaande trein te Glons (5 maart 2010).
In elke stuurpost is een machinist aanwezig, zij houden telefonisch contact met elkaar om zich veilig naar boven te loodsen.



De DE 6306 duwt nog steeds de defecte loc richting Vise-Haut. Daar zal de loc op kop komen te staan om zo de defecte loc richting Aken te slepen.



Uitzicht over Vise-Bas


De ontspoorde wagons staan nog steeds op een zijspoor in Vise, de schade is goed te zien op onderstaande foto's.


Door de ontsporing van de gasketelwagon raakte het onderstel zodanig beschadigd dat dit geen dienst meer kon doen. Nu rust deze wagon enkel op de staalwagon.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten